Bildet viser Tony Moscatiello

Partnerskap og eierskap

Noen partnerskap er så tette at det kan være vanskelig å se hvor grensene flyter i hverandre. Samarbeidet mellom HADEF og LM maskin er litt sånn. 

Faktisk er det enda tettere enn som så også – for HADEF eier LM maskin, men LM maskin jobber på egenhånd i eget marked. Man kan si det er et slags familieforhold. Et med nære bånd og stor grad av tillit!

 

Fra leverandør til aksjemajoritet

 

Å finne de riktige løsningene til olje og gass-sektoren har vært en krevende jobb over tid. Det stilles helt spesielle krav til produkter, løsninger og produsenter og da LM maskin var i startgropa var det nettopp dette arbeidet man brukte mest energi på. «Vi hadde rett og slett to ansatte som reiste hele Europa rundt på jakt etter riktige leverandører til deler på løft innen denne sektoren og historien sier at vi var på nippet til å gi opp. Det var rett og slett ingen som kunne bidra!» Jan Erik Kalvsjøhagen er daglig leder og andre generasjon i LM maskin og forteller om det som minte mest om enn leten etter nåla i høystakken for over 30 år siden. «Det måtte en mann med en veldig sterk mening til før vi fant det vi lette etter!» Og både mannen og produktene fant de hos HADEF.

 

HADEF er en av verdens ledende produsenter av taljer, vinsjer og kraner som tilbyr et bredt utvalg av kvalitetsprodukter innen løft og materialhåndtering. Et gammelt, ærverdig selskap det oser kvalitet av som tok utfordringen om å lage produkter tilpasset vårt marked på største alvor.

 

Da jakten på den rette partneren var på plass gikk det bare en vei; rett oppover! «Vi ville ikke gi slipp på denne muligheten til å jobbe direkte med det norske markedet, så vi kjøpte oss inn!» Det er Tony Moscatiello, General Export Manager hos HADEF, som forteller. ”Nå er vi majoritetseier, men dette er mer et partnerskap enn et eierskap. For oss er det viktig at LM maskin har ansvaret for sitt marked med den erfaringen og kunnskapen de har, for det er hos dem ekspertisen ligger!» Og produktene som tidligere kun gikk til Norge via LM maskin finner nå veien ut til andre også. «Før var det bare vi som bestilte de gule delene til olje og gass – nå ser vi dem stadig vekk!» forteller Jan Erik.

 

Et lite land med stor tillit

 

Det er ikke bare kunnskapen Tony setter pris på hos LM maskin. «De har en helt unik måte å jobbe på, sett med våre øyne. De er mer som venner og nyter stor respekt over hele verden. Personlig har jeg lært utrolig mye av å jobbe så tett med mennesker jeg virkelig ser opp til og beundrer.» Tony forteller om en episode i Asia der tonen endret seg totalt i møterommet da en nordmann med god kjennskap til LM maskin kom inn; «Det er ganske unikt å se hvordan måten man behandler andre på kan ha så stor påvirkning på alt fra salg til problemløsning. Og da spiller det ingen rolle om man kommer fra et lite land langt mot nord – det er hvem du er, og hvordan du behandler folk, som betyr noe!»

 

Og nettopp dette kommer tydelig frem når de to aktørene snakker om hverandre. Det hele oser av respekt og tillitt. En grunntanke om å ikke bare overleve sammen, men om å vokse sammen. Og med det grunnlaget er det duket for enda flere år som sterke, gode partnere.

 

Tilbake til aktuelt

0
Feed